Естрагон, градински пелин (Аrtemisia dracunculus)
естрагон, тарос, градински пелин
Джинджифил (Zingiber officinale)
джинджифил, подправка,
Захарна царевица (Zea mays var. saccharata)
царевица, захарна царевица
Сминдух (Trigonella foenum-graecum)
сминдух
Чери домати (Solanum lycopersicum)
чери домати
Определете сами киселинността на почвата
Силата на растежа, здравното състояние, дълголетието и родовитостта на растенията се обуславят също и от почвената реакция, определяна с нейното рН. Почвената киселинност зависи от разтворените вещества в почвената вода и характера на взаимодействието им с твърдата част. В зависимост от реакцията им почвите се смятат кисели при рН по-малко от 7, неутрални при рН 7 и алкални при рН над 7.
Крушата
Широкото разпространение на крушата в световен мащаб се дължи на ценните й плодове, както за прясна консумация, така и за преработка. Плодовете от висококачествените сортове са превъзходен десертен плод със сочно топящо се месо, приятен аромат и много добро съчетание на захари и киселини.
Зеленчукови спагети!
Тиквата Спагети е подобна на всички останали тикви. Нейното предимство е, че се приготвя по-бързо от останалите тикви, а термично обработената вътрешност на тиквената плът се разделя подобно на спагети, от където и идва името на тиквата. Действително тиквата може да се използва като зеленчуков ниско калоричен заместител на спагетите.