Естрагон, градински пелин (Аrtemisia dracunculus)
естрагон, тарос, градински пелин
Джинджифил (Zingiber officinale)
джинджифил, подправка,
Захарна царевица (Zea mays var. saccharata)
царевица, захарна царевица
Сминдух (Trigonella foenum-graecum)
сминдух
Чери домати (Solanum lycopersicum)
чери домати
Приберете захарната царевица 20 дни след свилата
Моментът за прибиране е важен, от него зависи количеството и качеството на продукцията. Ако берете, преди да е настъпила оптималната зрялост, зърната са воднисти и са с ниско съдържание на сухо вещество, тогава царевицата не е добра за прясна храна и за преработка. Презрялата пък е безвкусна, зърната са скорбелни и плътни.
Зимата има много зелени приятели
Много малко са тези цветя, които продължават да цъфтят неуморно през цялата година. Повечето имат нужда, макар и за кратко, да заспят „зимен сън". Но има и растения, които се нуждаят от парещата целувка на зимата, за да ни зарадват на следващата пролет с още по-обилен цъфтеж и буен растеж.