Бактерийно увяхване и бактерийно струпясване по домати
Нападнатите растения от бактерийното увяхване имат първоначално жълтеникав вид. След това растенията бързо увяхват и загиват. При напречен пререз на стъблото се вижда, че проводящата система е потъмняла. От повредените тъкани при натиск изтича мътен бактериален сок.
Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.
Равнецът, който кара другите растения да цъфтят
Опитните градинари са забелязали, че присъствието на равнеца между другите растения ги стимулира - те се чувстват така, както хората в присъствието на добър човек. Обяснението е, че той навярно въздейства на способността им да поглъщат и асимилират сярата от почвата.