Musquee de Provence - най-красивата френска тиква
Това е най-красивата френска тиква с плоска форма, гладка, дълбоко набраздена твърда кора. Тиквата е тъмнозелена на цвят, когато не е узряла и придобива охрена окраска, когато узрее. Вътрешността й е наситено оранжева, а вкусът - неповторим - с вкусови нюанси на мандарина и шам-фъстък. Може да се консумира варена, печена или под каквато се сетите форма. Не случайно е известна като „Джулия Робъртс" сред тиквите!
Къде зимуват болестите?
В късна есен, след листопада, когато дърветата навлизат в зимен покой, от съществено значение е да се знае къде остава и как се запазва през зимата заразата от болестите, как презимуват неприятелите.
Ранните тиквички се раждат в слънчева къща
За да произведете ранни тиквички семената се засяват между 10 и 20 март. За целта се подготвят топли парници. Сеитбата им може да извършите всеки хубав, тих ден. Желателно е семената да са рътени, особено ако ползвате по-стари.