Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...
Ягодов мус за ценители
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес...
Ягодово тирамису
Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.
Замъкът Виландри - мотиви от ювелирното изкуство
Замъкът Виландри е последният от големите ренесансови замъци в долината на река Лоара, завършен през 1536 година. Построен е от Жан ле Бретон, един от финансовите министри на Франсоа I, във френски класически стил и е образец на елегантност не само за времето си, но и в наши дни.
Целебната мента
Ментата (Mentha piperita) е многогодишно тревисто растение. Кореновата система се състои от подземно коренище от възлите, на което излизат голям брой нишковидни коренчета. Когато се отглежда по-дълго време на едно и също място, старите корени ежегодно отмират и на тяхно място се появяват нови и вторични стъбла.
Пахиподиум охранява балкона
Пахиподиумът (Pachypodium lamerei) е рядко срещан у нас красавец, типичен представител на сукулентните растения. Наричат го още "мадагаскарска палма". Дебелото сочно стъбло е изправено и осеяно с множество бодли. В млада възраст цялото растение е покрито с ланцетно удължени листа.