Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...
Ягодов мус за ценители
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес...
Ягодово тирамису
Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.
Ирисът - кадифеното кралско цвете
Ароматната перуника е като жива скулптура, която удивява със своята хармоничност. В нейната усременост нагоре се вижда и силно желание за надмощие, и крехка нежност. В Япония това цвете се счита за символ на воинския дух, а според християнските традиции олицетворява Христовите страдания.
Съвети към начинаещите билкари
Народното поверие, че само в нощта преди Еньовден се берат билки, не е случайно. В това поверие има закодирано послание към всеки, който проявява интерес към билкосъбирането. В общи линии смисълът на това послание гласи, че...
Природата рисува най-живописните си картини на прага на зимата
Когато повечето цветя се уморят да ни радват с хубавите си цветове и се скрият, попарени от есенните студове, идва ред на красивите декоративни дървета и храсти, които пленяват с ярките багри на своите листа. Есента носи несравними усещания, и едно от тях е пищната надпревара на багрите, които природата рисува.