Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...
Ягодов мус за ценители
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес...
Ягодово тирамису
Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.
Младото вино изисква специални грижи
Много стопани считат, че след приключването на бурната ферментация виното е готово за консумация. В младото вино обаче настъпват редица изменения, в които винарят може да се намеси сполучливо. След бурната ферментация за около 20-30 дни протича тиха и се получава самозабистряне на виното.
Великденски цветя
Пролетните цветя, които се използват в украсата на Великден, винаги са символизирали плодовитост, пъстрота и възобновяване. Изборът и съчетаването на ароматните цветя е най-добрият начин за придаване на необходимия символизъм и декорация на празничните дни. Великденските цветя възбуждат сетивата и напомнят за вечното възраждане на природата.
Цветята на нациите
Определянето на едно растение за национален символ е от полза не само за нацията, но и за цветето, особено ако е застрашено от изчезване като растителен вид. Цветето, символ на нацията, се радва на максимална популярност в родината си и на голям респект. То е облагодетелствано с максимална защита не само защото страната може да извлече значителна икономическа полза чрез различни характерни сувенири, които се продават на туристите. То се популяризира навън и се превръща в „рекламно лице" на държавата.