Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...
Ягодов мус за ценители
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес...
Ягодово тирамису
Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.
Екзотична вкуснотия
На външен вид плодовете на рамбутана напомнят таралежчета с размерите на топки за пинг-понг. Растат на гроздове до 30 броя. Имат твърда червеникаво-оранжева обвивка, в която се намира бялата, сочна и сладка сърцевина с лек мирис на зелен чай. Кората на плода е покрита с дълги 4-5 см косъмчета...
Тези красиви хищни растения
Те са като всички други растения. С една голяма разлика - ловят насекоми и ги поглъщат, задоволявайки глада си от определени хранителни вещества. Тяхната уникална биология и начин на живот ги превръщат в растения, много интересни за отглеждане от любители
Няколко правила за пресаждане на растения
Няколко основни правила за успешно пресаждане на цветя/растения, които е необходимо да се спазват, ако искама да имаме успех в оглеждането на цветята и да се радваме на нашите любимци по-дълго време.