Съхранете правилно зеленчуковите семена
Много градинари по време на вегетацията харесват качествата на плодовете от отглежданите сортове. Те могат да си произведат семенен материал само от директните сортове зеленчукови култури, но не и от хибридните, които в следващото поколение не запазват качествата си.
Изгонете молците от сушените плодове във фурната
Молецът по сушените плодове Молецът е дребна пеперуда - 18-20 мм при разперени крила. Една част от предните крила - от основата до средата е сребристосива, а останалата е бронзово-червена, пресечена от две тъмни ивици. Задните крила са светлосиви, накрая с белезникави ресници. Гъсеницата е сламеножълта или зеленикава. На дължина достига 17-18 мм. Какавидата е напълно бяла, по-късно става кехлибарено жълта.
Сложете люти чушки и на зимната трапеза
Лютите чушки, така характерни за българската трапеза притежават силен аромат и пикантен вкус, вариращ от сладникав до лют. В допълнение червените люти чушки са много добър източник на витамин А, витамин С и фибри. Как обаче да ги съхраните?
Копривата пазете във фризер
Най-добре е да използвате замразена или консервирана коприва, особено в кулинарството, тъй като сушената коприва до известна степен губи своите вкусови качества
Целината остава свежа до 6 месеца
Съберете чистите, измити стъбла целина заедно и ги обвийте в хартия преди да ги опаковате в найлоново фолио. Също така, може да поставите обвитите в хартия стъбла в херметически затварящи се пликове, като се стремите да изкарате колкото се може повече въздух от торбата, преди да я запечатите.
Френската градина
Създаването на градини от древността до наши дни не е просто засаждане на растения - това е изкуството да създадеш един друг свят, чиято красота, симетрия, архитектурни композиции се съчетават по неповторим начин и предоставят възможност за естетическа наслада.
Тези красиви хищни растения
Те са като всички други растения. С една голяма разлика - ловят насекоми и ги поглъщат, задоволявайки глада си от определени хранителни вещества. Тяхната уникална биология и начин на живот ги превръщат в растения, много интересни за отглеждане от любители
Зелените шушулки
Ако зеленчуците се състезават по хранителност, безспорно палмата на първенството ще се падне на бобовите. Това са градинският фасул, градинският грах и баклата. Когато става въпрос за количество белтъчини в определен обем, те нямат равни на себе си и поделят първото място единствено помежду си.