Начало › Още за ... › Рецепти › › Предястия

Статии | Предястия

Публикувани статии: 1
Показване статии: 1 - 1

Лук с плънка от орехи
Необелените глави лук се опичат в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме лучената вътрешност на ситно и я смесваме със смлените орехови ядки.

Публикувани статии: 1
Показване статии: 1 - 1

Вижте още

Къпината плододава на северен склон
Къпината се отглежда изключително като любителска култура в дворните и вилните места. У нас е много разпространена и като диворастящ вид, от който се събират не малко плодове. По отношение устройството на надземните органи, които са едногодишни и двугодишни, културните сортове се делят на три групи: стелещи се, полустелещи се и изправено растящи. Освен това сортовете биват бодилести и безбодилести.

Алабашът – братовчедът на зелето
Алабашът подобно на главестото зеле е двугодишно растение. През първата година стъблото му е късо и връхната част се разраства в стъблоплод (гулия), който е и използваемата му част. В зависимост от сорта стъблоплодът бива кръгъл, овален или сплеснат с различна големина. Месестата му част е крехка, нежна и сладка, но със застаряването загрубява. Отличава се с високо съдържание на витамин С. Има ранен и късен алабаш.

Да вкореним клематис – с мерак и умение
Има много видове декоративен клематис, и всички те си приличат по това, че се размножават трудно. Но ако имате желание да получите нови растения, с повече търпение и с необходимите знания ще успеете. Начините са два - чрез семена и вегетативно. Семенният метод е доста труден за любители. Семената задължително се стратифицират.

Календар на градинаря

Месец Февруари: Важно през февруари
През февруари зимата започва да ни омръзва. Някъде дълбоко в нас се заражда желанието ни да видим по-скоро пак градината, потънала в зеленина и пищни цветове. А и февруари, като че ли разбрал това, става някак си по-мек и с малкото си дни сякаш бърза да си иде. Все още е зима, но предпролетното настроение ни кара да направим нещо за идващата пролет.

Прочети повече
Виж календара за годината