Начало › Още за ... › Рецепти › › Основни ястия

Статии | Основни ястия

Публикувани статии: 6
Показване статии: 1 - 5

Прочутите гночи, приготвени от тиквата Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа се разрязва на четвъртини, семената се отстраняват от вътрешността й.  Поръсва се с олио/зехтин и се пече във фурната докато омекне (около 45 - 60 минути). Заедно с нарязаната тиква във фурната се опичат и картофите до омекване.

Сьомга с моркови
400 грама филе от сьомга; 400 грама моркови; 1 глава лук; 2 домата; копър, черен пипер и сол на вкус

Скумрия със зеленчуци
600-700 грама филе от скумрия; 1 глава лук; 2-3 скилидки чесън; 1 ½ кафеена чаша бяло вино; 600 грама пресни картофи; 2-3 домата; 1-2 зелени пиперки; 1 краставица; половин чаена чаша олио; бучка краве масло; сок от 1 лимон; черен пипер, магданоз, копър, сол на вкус

Задушен шаран с гъби
1 шаран около 1 кг; 250 грама гъби;1 супена лъжица стафиди; 1 глава лук; 1 чаена чаша бяло вино; 1-2 твъдо сварени яйца; 1 лимон; 10-15 маслини; 100 грама краве масло; черен пипер и сол на вкус

Пържоли от шаран с гъби
1 кг. шаран;3 супени лъжици лимонов сок;2 чаени лъжици черен пипер; 1 чаена чаша галета;1 глава лук;150 - 200 грама гъби;15 - 20 маслини; олио и сол на вкус

Публикувани статии: 6
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Студът – какво да очакваме и как да помогнем на растенията
Зимният мраз не е най-доброто условие за живот. На въздействието на ниските температури са подложени всички живи растения. Някои са по-устойчиви, за други обаче се налага всяка есен да се предприемат сериозни защитни мерки. Независимо от всичко сторено, опасността е на лице. Особено реална става тя след краткотрайни зимни затопляния и при повратни пролетни студове. Затова е важно да се знае кога и при какви условия какви повреди са възможни по растенията и да се предприемат съответни мерки.

Декоративните храсти очароват зиме и лете
Труд­но е да си пред­с­та­вим цвет­на­та гра­ди­на без учас­ти­е­то на де­ко­ра­тив­ни­те храс­ти. Със сво­и­те фор­ми и баг­ри те прив­личат пог­ле­да, съз­да­ват нас­т­ро­е­ние и в съ­що­то вре­ме са оня фон, на кой­то изя­вя­ват по не­пов­то­рим начин пре­лес­ти­те си пищ­ни­те цве­тя от ран­на про­лет до къс­на есен, а ко­га­то по­сър­не от студ гра­ди­на­та, те ос­та­ват ка­то вер­ни при­я­те­ли, ся­каш да ни на­пом­нят, че пак ще бъ­де ля­то и дво­рът пак ще по­тъ­не в све­жест и мно­гоц­вет­на омая. 

Календар на градинаря

Месец Декември: Важно през декември
В първия зимен месец градинарите имат повече свободно време, което им дава възможност без да бързат, да си направят планове за работата през лятото, да помислят къде и какво е нужно да обновят.

Прочети повече
Виж календара за годината