Solanum lycopersicum (Чери домати)
чери домати
Sechium edule (Чайот, мексиканска краставица)
чайот, мексиканска краставица
Spinacia oleraceae (Спанак)
спанак, зеленчуци, зеленчук
Satureja hortensis (Чубрица, бабина душица)
чубрица, бабина душица, градинска чубрица
Solanum melongena (Патладжан, морави)
патладжан, зеленчук, морави
Бадемов семеяд
Бадемовият семеяд е дребна осичка - 4-6 мм дължина при мъжките и 7-8 мм при женските. Тялото й матовочерно, покрито с къси космици, коремчето е вретеновидно и при женските завършва с яйцеполагало. Двата чифта крила са стъкленопрозрачни. На външен вид семеядът прилича на крилата мравка.
Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.
Как да преобразим японския трендафил
Японският трендафил е от групата на катерливите и виещи се рози. В зависимост от сорта може да достигне на височина до 4 - 5 м. За тази растения се предвиждат три подрязвания - есенно (ноември), пролетно (основно) и лятно (за стимулиране на цъфтежа).