Внимателно хранене при диабет: Стратегии за наслаждаване на храната и контролиране на кръвната захар
Съзнателното хранене е холистичен подход, който ви позволява да се наслаждавате на храната си, докато управлявате диабета. Като включите тези стратегии в ежедневието си, можете да развиете по-здравословна връзка с храната, да подобрите контрола на кръвната захар и да подобрите цялостното си благосъстояние.
Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Вкусно като цвят от тиква
Ярко оранжевите цветова на тиквичките все още не се намират на нашия пазар, но ако сте си отгледали в градината, може да опитате този деликатес.
Ябълката – царицата на плодовете изисква съответно внимание
Ябълките трябва да се съхраняват правилно, за да могат по-дълго да присъстват на трапезата ни. В зависимост от сорта плодовете са качествени до 7 месеца след беритбата. При преждевременна беритба не доузряват нормално, силно се набръчкват и не развиват вкусовите си качества.
Картофите, които обичаме
Картофите са предпочитана от нас храна и са много взискателни към температурата и въздушния режим по време на съхранение. С това изискване трябва да се съобразим, ако сме произвели или закупили по-голямо количество клубени.
Кулисните растения спират цикадките
Цикадките (Cicadinae) са семейство насекоми от разред еднаквокрили. В света съществуват около 17 000 вида, включително и у нас. Хранят се със соковете на растенията. Те са особено вредни, защото са преносители на вируси и дуги заболявания по растенията, включително и зеленчуците.
Малината
Авторите на статията "Малината" ст.н.с. І ст. Райна Бойчева, д.с.н. и д-р Елена Цолова са високоерудирани научни работници и едни от водещите изследователи в областта на ягодоплодните култури. Представената статия обхваща всички основни въпроси, свързани с отглеждането на малината.