Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Вкусно като цвят от тиква
Ярко оранжевите цветова на тиквичките все още не се намират на нашия пазар, но ако сте си отгледали в градината, може да опитате този деликатес.
Ябълката – царицата на плодовете изисква съответно внимание
Ябълките трябва да се съхраняват правилно, за да могат по-дълго да присъстват на трапезата ни. В зависимост от сорта плодовете са качествени до 7 месеца след беритбата. При преждевременна беритба не доузряват нормално, силно се набръчкват и не развиват вкусовите си качества.
Картофите, които обичаме
Картофите са предпочитана от нас храна и са много взискателни към температурата и въздушния режим по време на съхранение. С това изискване трябва да се съобразим, ако сме произвели или закупили по-голямо количество клубени.
Чесънът на нашата трапеза
Независимо от това, дали сте купили чесъна от магазина или сте го произвели в собствената си градина, ви се иска да съхраните колкото е възможно по-дълго лечебните му и вкусови качества.
Лалето
В статията "Лалето" на "Библиотека за градината" е разгледана историята на прекрасното цвете, естествено разпространени у нас видове, както и практическа класификация на най-често използваните естествени форми и сортове.
Гроздобер
От момента на прибиране на гроздето много зависи качеството на виното. Затова е задължително дни преди започване на гроздобера да се проверява натрупването на захарите. Вземат се средни проби на всеки 5-6 дни от отделни части на лозето, от различни главини и височина.
Засаждане на овощни дръвчета
Изкопават се посадъчните ямки с размери минимум 80/80/80 см. Когато почвата е по-тежка, глинеста, студена и неплодородна, ямките трябва да са по-широки и по-дълбоки. Не се внася пресен говежди тор или амониева селитра. При слънчево време корените сe предпазват от изсъхване, а ако са изсъхнали, тесе потапят във вода за 1-2 денонашия или се заравят с пръст исе поливат обилно с вода.