Наравете си ябълково вино
Алкохолният градус на ябълковите вина варира от 10 до 11%. Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Най-подходящи за тази цел са всички видове Ренети, Златна пармена, Зимна бананова и др.
Лимончело – лятно питие, омайващо ни с атмосферата на Адриатика (Неаполския залив, Соренто и остров Капри)
Нужни продукти:
Вино от боровинки
Те са вкусни и полезни не само като десерт. Ценителите могат да превърнат престоялите плодове в прекрасна напитка. Приготвянето на вино от боровинки не е трудна работа. Трябва обаче да се има предвид, че боровинките съдържат и бензоена киселина, която забавя алкохолната ферментация.
Портата посреща преди стопанина
Градинските врати и порти са първият знак на къщата, който ни посреща. Те създават и първото впечатление за стопаните. В същото време вратата на двора отваря перспективата, водейки погледа. Подходящо подбрана и правилно поставена, портата подчертава стила не само на къщата, но и на градината.
Люлякови нощи
През април, когато нощите стават все по-къси и все по-топли, а събуждащата се природа изпълва всичките ни сетива с очакване за хубави емоции, идва неговото време. Нежният аромат на люляка е запазената марка на встъпилата в правата си пролет. Което е оценено подобаващо от поети и градинари.
Съхранете правилно зеленчуковите семена
Много градинари по време на вегетацията харесват качествата на плодовете от отглежданите сортове. Те могат да си произведат семенен материал само от директните сортове зеленчукови култури, но не и от хибридните, които в следващото поколение не запазват качествата си.