Наравете си ябълково вино
Алкохолният градус на ябълковите вина варира от 10 до 11%. Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Най-подходящи за тази цел са всички видове Ренети, Златна пармена, Зимна бананова и др.
Лимончело – лятно питие, омайващо ни с атмосферата на Адриатика (Неаполския залив, Соренто и остров Капри)
Нужни продукти:
Вино от боровинки
Те са вкусни и полезни не само като десерт. Ценителите могат да превърнат престоялите плодове в прекрасна напитка. Приготвянето на вино от боровинки не е трудна работа. Трябва обаче да се има предвид, че боровинките съдържат и бензоена киселина, която забавя алкохолната ферментация.
Пътуване в чудния свят на орхидеите
Твърде разнообразното ботаническо семейство орхидеи (Orchidaceae) се отличава от другите семейства с многото на брой декоративни видове с рядко красиви по форма и багра цветове, с много интересни морфологични и биологични особености. За успешното им отглеждане са необходими познания и строго спазване на биолого-екологичните особености.
Как се прави шербет?
В периода на плододаване зеченчуковите култури се нуждаят от повече хранителни вещества. Много удачна форма на подхранване е редуването на минералното с органично хранене на растенията. Шербетуването е изключително ефикасен начин за подхранване по време на вегетацията им.
Чакан коледен гост
Коледничето (Schlumbergera) е най-разпространеният кактус, макар че малцина знаят родството му с бодливите чеда на пустинята. Произхожда от влажните бразилски гори, където расте като епифит по стволовете и корените на дърветата. Цъфти в разгара на тропическото лято, който съвпада с най-лютата нашенска зима. И тъй като стайните растения не менят привичките си, тъкмо за коледните празници домовете ни грейват от неговите изобилни "многоетажни" цветове.