Начало › Растения › ЕнциклопедияЗеленчуци › Китайско зеле (Brassica chinensis)

Китайско зеле (Brassica chinensis)

29.10.2012 | Коментари (0)

Китайско зеле (Brassica chinensis)

Вид: Зеленчук

Описание

Китайското зеле (Brassica chinensis) е нов зеленчук за европейските страни. Листата са нежни. Консумира се  прясно и преработено. Салатата от него е с отличен вкус, вареното е като киселото зеле. Има по-високи изисквания към условията на отглеждане. Расте бързо, има къс вегетационен период. Обича прохладен и влажен климат. Издържа и на ниска температура -до -4 градуса. Оптималната температура е 18-20 градуса, не понася високите температури. Светлолюбиво е, но устоява на известно засенчване. Нуждае се от висока почвена и въздушна влажност. Подходящи за отглеждането му са култивираните, рохкави, проветриви и плодородни почви.

 

 

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар