Начало › Растения › ЕнциклопедияЗеленчуци › Ангурия (Cucumis anguria)

Ангурия (Cucumis anguria)

07.10.2010 | Коментари (0)

Ангурия (Cucumis anguria)

Вид: Зеленчук

Ангурията е известна още като антилска краставица представлява растение с дълги 3-4 м пълзящи стъбла, с нарязани листа, наподобяващи тези на дините и многочислени мустаци. Плодовете са цилиндрични, малки, с дължина около 8 см и диаметър 4 см, със средно тегло 30-50 г, покрити с меки, месести шипчета. По вкус напомнят обикновените краставици. Младите плодове се използват за мариноване.

Ангурията може да се размножава от семена, предварително накиснати във вода със стайна температура, но най-добре е чрез производство на разсад в саксийки.

Изискванията и грижите към ангурията са такива, както за краставиците. Тя се отглежда преди всичко за декоративни цели, защото образува красиви шпалири на слънчевите стени, на балконите и др. Декоративността им се изразява в обилното им цъфтене и висящи на дълги дръжки плодове.

 

 

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар