Дайконът е подходящ за салата, готвене и консервиране. Устойчив е на вирусни и други заболявания. Подходящ е за есенно отглеждане в райони с умерен климат. Отглеждането му не се различава от това на ряпата. Сроковете за сеитба у нас са: за Северна България и високите полета началото на юли, а за Южна България - през август.
В Япония дайконът се включва заедно с листните зеленчуци в ежедневното меню. Там се смята, че тяхното дълголетие се дължи именно на консумацията на тази ряпа, наричана "стъргач на холестерола".
Яну | Фев | Мар | Апр | Май | Юни | Юли | Авг | Сеп | Окт | Ное | Дек |
Яну | Фев | Мар | Апр | Май | Юни | Юли | Авг | Сеп | Окт | Ное | Дек |
Коментари | Напиши коментар | Скрии коментарите