Есенно торене на ябълките
Нуждите на овощните растения от хранителни вещества са различни не само за отделните видове и сортове, но се изменят в зависимост от възрастта, гъстотата на засаждане, начина на поддържане на почвената повърхност, резитбата, величината на добива и др.
Поливайте редовно водният лук
Водният или т. нар. каба лук е традиционна култура за нашия народ. Използват се най-вече сладките и полулютиви лукове. Сред народа са разпространени сортовете: Самоводска каба, Испанска каба, Софийска каба с жълти луковици и Асеновградска каба с червени луковици. Луковиците на тези сортове са по-малко лютиви и са подходящи за консумация в прясно състояние.
Зелен лук на зимната софра
Най-разпространения начин за отглеждане на лук е чрез засаждане на арпаджик. Първата година се произвежда арпаджик - дребни луковички, а на следващата от тях се получават глави (луковици). При отглеждане на лук за зелено беритбата се извършва, когато листната му маса е добре развита. За нормалния растеж на растенията се изискват богати, рохкави, незаплевелени глинесто-песъчливи почви или карбонатни черноземи.