Radermachera sinica (Азиатско камбанково дърво)
азиатско камбанково дърво
ROBINIA (Акация)
Бяла акация, дърво, акация, розова акация
Италианската змия
Кратуната "Италианска змия" е един от малкото редки видове кратуни, които действително са годни за консумация. Ако се откъсне леко незряла, месестата част се приготвя подобно на патладжана. Кратуната е толкова добра, колкото тиквичките, но с по-твърда консистенция и по-лека на вкус.
Азалеята хвърля листата си, ако е преполята
Познавате изискванията на азалеите и се стремите да ги задоволявате. Пропускате обаче един основен фактор - растенията обичат високата въздушна влажност. Ако помещенията са с парно отопление, въпреки че поддържате оптимална температура около 16-18° С, въздухът в тях е сух. Това е основната причина листата да пожълтяват и да окапват. Затова оставяйте на близо до саксиите съд с вода за изпаряване. Освен това, периодично ще трябва да плулверизирате листата. Когато се появят цветовете, покривайте ги с ръка, за да не се мокрят. Основният проблем е, че водата при вас е варовита. През зимните дни можете да събирате сняг и да го разтопявате. Друг вриант е да оставяте да ври вода, при което варовикът се отделя и утаява на дъното на съда. Използвайте я, когато изстине добре.
Каменното цвете се храни интензивно след покоя
Каменното цвете, както у нас се нарича синингията, известна и като глоксиния, е едно от най-красивите саксийни цветя. За да вникнем в тайните й и необходимостта от подхранване, трябва да сме наясно с ботоническото устройство и биологичните особености на вида.