Maclura pomifera, Maclura aurantiaca (Маклура)
Маклура
Myrciaria cauliflora (Джаботикаба)
джаботикаба, мирциария, стълбовидна мирциария
MORUS (Черница, дуд)
Черница, дърво, дуд
MALUS ( Ябълка)
Ябълка, дърво
Malus silvestris (Киселица)
киселица
От какво боледуват дозряващите домати?
За болшинството любители градинари доматът е най- предпочитаната зеленчукова култура. Какви ли не сортове засаждаме - ранни, средно ранни, късни. Радваме се на първите откъснати домати, първите салати на трапезата. Най- интересното е, че здрави, червени, добре узрели домати без видими признаци на заболяване в един момент започват да се развалят и то в период, когато ги съхраняваме. Причината за това са болести, които се развиват в период на дозряването им. Това са антракноза по доматите, алтернарийно и фузарийно гниене и мокро (ризопусно) гниене по плодовете.
Най-красивата звезда на Коледа - в нашия дом
Нейната родина е Мексико, където този не особено голям храст се среща в диво състояние. Тя е един от коледните символи в Америка и Европа. Култивирана още от ацтеките, днес коледната звезда с красивите си червени листа пленява душите на хората.
Дините се засяват до края на март
Динята е топлолюбиво, светлолюбиво и сухоустойчиво растение. Оптималната температура за растежа и развитието й е около 25ºС. При температури под 12ºС и над 40ºС хранителният баланс силно се нарушава и растенията страдат. У нас се отглеждат предимно като средно ранно производство.