Ерика (ERICA)
Ерика, храст
Лавандула (LAVANDULA)
Лавандула, храст
Керия (Kerria japonica)
Керия, храст
Полигала, телчарка (Polygala)
полигала, телчарка
Японска дюля (CHAENOMELES)
Хеномелес, дюля, храст, японска дюля
Доматите
Авторът на статията "Доматите" ст. н. с. д-р Живко Данаилов повече от 30 г. работи по проблемите на генетиката и селекцията на домати в Института по генетика "Акад. Д. Костов" при БАН - София. Автор и съавтор е на 18 сорта и хибриди домати.
За да форсирате минзухари, сложете ги в хладилника
За гарантиран цъфтеж, минзухарите трябва да преминат период на охлаждане и да се вкоренят добре. Създавайки такива условия за форсиране, можете да се приближите максимално до естествените им условия, затова охлаждането и вкореняването са толкова важни. Подходящо място за охлаждане на луковиците е хладилникът, в който се поддържа температура в рамките на 4-9 градуса.
Италианската змия
Кратуната "Италианска змия" е един от малкото редки видове кратуни, които действително са годни за консумация. Ако се откъсне леко незряла, месестата част се приготвя подобно на патладжана. Кратуната е толкова добра, колкото тиквичките, но с по-твърда консистенция и по-лека на вкус.