Oenothera (Енотера, оенотера)
енотера, оенотера
Osmunda regalis (Кралска папрат)
кралска папрат, папрат
Onoclea sensibilis (Оноклеа, папрат)
оноклеа, папрат
Ornithogalum (Гарвански лук)
гарвански лук
Opuntia (Опунция)
опунция, бодлива круша
Чашкодряни
Чашкодряните макар да са местни видове на Азия, се срещат често и у нас. Те се делят главно на два вида. Едните са с опадливи през зимата листа, а другата група са с вечнозелени листа. От първата група най-често се среща у нас брадавичестият чашкодрян (Euonymus verrucosa). Представлява едър храст, но не по-висок от 2-3 метра.
Пак ще берете много грозде, ако наторите
Истина е че има асми, които с десетки години не са торени и всяка година, кога повече, кога по-малко, раждат. Но истина е и че от лозето всяка година се извличат с реколтата и изрязаните пръчки много хранителни за лозата вещества. Те трябва периодично да се възстановяват в почвата. И тук на помощ идва торенето.
Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.