Zingiber officinale (Джинджифил)
джинджифил, подправка,
Zea mays var. saccharata (Захарна царевица)
царевица, захарна царевица
Zea mays (Царевица)
Царевица
Zingiber officinale Rosc. (Исиот)
исиот
Zinnia elegans (Циния)
циния, отглеждане на циния, видове цинии
Пак ще берете много грозде, ако наторите
Истина е че има асми, които с десетки години не са торени и всяка година, кога повече, кога по-малко, раждат. Но истина е и че от лозето всяка година се извличат с реколтата и изрязаните пръчки много хранителни за лозата вещества. Те трябва периодично да се възстановяват в почвата. И тук на помощ идва торенето.
Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.
Какви овошки да насадим
Есента и рано напролет се засаждат овощните растения. Есенното засаждане, което продължава до началото на зимата е за предпочитане. Това се отнася особено за по-ранно развиващите се видове - бадем, кайсия, праскова и джанка.