Киви, актинидия (ACTINIDIA)
Актинидия, киви, лиана
Финикова палма (Phoenix dactylifera)
финикова палма,
Вишна (Cerasus vulgare)
Вишна, дърво
Естрагон, градински пелин (Аrtemisia dracunculus)
естрагон, тарос, градински пелин
Джинджифил (Zingiber officinale)
джинджифил, подправка,
Пиперът
В статията "Пиперът" в достъпна форма са описани морфологичните и биологичните особености, сортовото разнообразие, разпространението, стопанското значение, агротехниката на отглеждане - при полски условия, в пластмасови и стъклени оранжерии. Дадена е и информация за болестите и неприятелите и борбата с тях при една от най-важните зеленчукови култури у нас - пипера.
Унищожаването на поветицата започва още от есента
Полската поветицата е многогодишен кореновоиздънков плевел. Тя притежава извънредно голяма способност за вегетативно размножаване, но се размножава и със семена. Семената покълнват в доста разтегнат период при температура 15-18ºС. Поветицата образува главен корен, който прониква на дълбочина до 2 м в почвата. При благоприятни условия може да развие коренова система до 6 м в диаметър и до 9 м дълбочина.