Киви, актинидия (ACTINIDIA)
Актинидия, киви, лиана
Финикова палма (Phoenix dactylifera)
финикова палма,
Вишна (Cerasus vulgare)
Вишна, дърво
Естрагон, градински пелин (Аrtemisia dracunculus)
естрагон, тарос, градински пелин
Джинджифил (Zingiber officinale)
джинджифил, подправка,
Musquee de Provence - най-красивата френска тиква
Това е най-красивата френска тиква с плоска форма, гладка, дълбоко набраздена твърда кора. Тиквата е тъмнозелена на цвят, когато не е узряла и придобива охрена окраска, когато узрее. Вътрешността й е наситено оранжева, а вкусът - неповторим - с вкусови нюанси на мандарина и шам-фъстък. Може да се консумира варена, печена или под каквато се сетите форма. Не случайно е известна като „Джулия Робъртс" сред тиквите!
Те първи посрещат пролетта
Те са трогателно нежни, малки и същевременно храбри - нито студът, нито опасността от закъснели снеговалежи не ги разколебават да украсят уморената от дългата зима земя с красивите си цветове. Ранните пролетни цветя идват с обещание за слънчеви дни, ручейчета топящ се сняг и много щастливи мигове за хората, които обичат своята градина.
Почвените смески са първата гаранция за хубави цветя
Преди смесването на различните съставки на почвата, те се почистват от неразложените вещества и се пресяват с подходящи сита, които имат отвори с различни размери. За възрастните растения и тези с по-едри корени се използва по-грубо пресята пръст, а за растенията с тънки корени и за разсадите - по-ситна.