Allium cepa var. proliferum (Многоетажен лук)
многоетажен лук, лук,
Allium fistulosum L (Пясъчен лук)
пясъчен лук, лук, зимен лук, батун
Allium tuberosum (Треволистен чесън)
треволистен чесън
Alium porrum (Праз, праз лук)
праз, зеленчук, лук
Asparagus officinalis (Аспержи)
аспержи, отглеждане на аспержи
Зеленият лекар
Заради устойчивостта му към зной и засуха арабите го наричат "сабур" - търпение. Със същото име е известен и сгъстеният му сок, който от древността е прочут като универсален цяр.
Заразете леска и череша, за да получите трюфели
Трюфелът е гъба, която се е адаптирала за живот под земята и расте в перфектна симбиоза с корените на приемни дървета. Прилича на грудка. Има вътрешна месеста част и кора. Ядливата част на гъбата е вътрешността, меката сърцевина.
Пиперът е засят и чака топлина
Пиперът е една от най-топлолюбивите зеленчукови култури, които се отглеждат у нас. Оптималната температура за развитието му е 25-30ºС. Избират се дълбоки, пропускливи, влагоемни, топли хумусни почви и богати на лесно усвоими хранителни вещества. За условията на страната ни успешно се отглежда за средно ранно или късно полско производство.