Естрагон, градински пелин (Аrtemisia dracunculus)
естрагон, тарос, градински пелин
Джинджифил (Zingiber officinale)
джинджифил, подправка,
Захарна царевица (Zea mays var. saccharata)
царевица, захарна царевица
Сминдух (Trigonella foenum-graecum)
сминдух
Чери домати (Solanum lycopersicum)
чери домати
Домати и патладжан не обичат дъждуването
Дъждуването е за предпочитане при поливане на зеленчуците, защото подобрява въздушната влажност около растенията, не сбива толкова поливаната почва и е много ефективно, когато се редува с гравитачното напояване. Препоръчва се, когато се отглеждат на леки и пропускливи почви.
Бактерийно увяхване и бактерийно струпясване по домати
Нападнатите растения от бактерийното увяхване имат първоначално жълтеникав вид. След това растенията бързо увяхват и загиват. При напречен пререз на стъблото се вижда, че проводящата система е потъмняла. От повредените тъкани при натиск изтича мътен бактериален сок.
Сливата
Сливите са богати на фосфор, което ги определя като тонизираща храна. Богати са и на калий, който стимулира сърдечната дейност и кръвообращението и ги прави подходящи за болни от подагра и ревматизъм. Имат високо съдържание на желязо и затова са добро средство при лекуване на анемични състояния.