GLEDITSIA (Гледичия)
Гледичия, дърво
Garcinia mangostana (Мангостин)
мангостин, мангостан
Ginkgo biloba (Гинко билоба)
гинко, гинко билоба,
Лук и чесън стават на богато място
В зависимост от изискванията към почвеното плодородие зеленчуците се разделят на няколко групи* Много взискателни са лукът, чесънът, аспержите, целината, краставиците, ревенът.* Взискателни са брюкселското зеле, цветното зеле...
Маточината - с аромат на лимон
Тя е подправка, която благодарение на приятния ментово-лимонен вкус е подходяща за ястия от риба, месо, гъби, дивеч, птици. Използват се предимно листата, макар че всички части на растението ухаят приятно. Това се дължи на органичните киселини и етеричните масла, които съдържа.