Diospyros digyna (Шоколадова ябълка)
шоколадова ябълка,
DAVIDIA (Давидия)
Давидия, дърво
Прибиране и съхранение на пъпешите
Пъпешите на полето започват да узряват в края на юли. Това е и началото на беритбата. Първоначално тя се извършват през 2-3 дни, а при последващото масово узряване - всеки ден. Плодовете се берат сутрин или вечер в хладните часове. До голяма степен правилният избор на времето за прибиране на реколтата определя качеството на плодовете на пъпешите.
Сукулентите бързо печелят фенове
Мнозина са убедени, че сукулентите не се нуждаят от вода. Това не е вярно. Просто в процеса на еволюцията тези растения са се научили да се обезопасяват срещу непостоянството на природните условия, като запасяват влага и регулират обмяната си.
Почвата за парниците трябва да е винаги влажна
Семената за производство на разсад за ранните зеленчуци се сеят през януари и февруари, когато почвата е мокра и негодна за приготвяне на парникова пръст. Затова тя трябва да се приготви още отсега.