Царевица (Zea mays )
Царевица
Исиот (Zingiber officinale Rosc.)
исиот
Киселец (Rumex acetosa L.)
Киселец, обмяната на вещаствата, апетит, пикочогонно действие, авитаминоза, пролетна умора, кожни обриви и лишеи, диария, дизинтерия
Малина (Rubus idaeus L.)
малина
Розмарин (Rosmarinus officinalis)
розмарин
Задоволете капризите на ягодите, след като оберете плодовете им
След като оберете ягодите трябва да обработите почвата, да плевите, да отстраните ластуните, да подхраните, напоите и да се борите с болестите и неприятелите. Обработката на почвата след беритбата на ягодите е от изключително важно значение за реколтата през следващата година.
Ананас в саксия
Ананасът е сред най-впечатляващите южноамерикански плодови култури, прекрачили Атлантическата водна шир и намерили широки обятия в Азия, Австралия и Европа. Той е дете на не особено приятни екологични условия за живот - почти полупустинни, с леки, практически бедни, слабо кисели (рН до 6.2) почви. Не може да се развива нормално без известна доза ниски темеператури.
За екологично чиста продукция садете бобови
Органичното земеделие е доста скъпо занимание и далеч не е по джоба на всеки любител градинар. Най-простият и достъпен начин е да засеете бобови - грах, боб, фасул, соя, бяла детелина, лупина. Тези култури образуват на корените клубени с органически азот, подобряват почвата и нейната структура.