Heuchera (Хойхера)
Хойхера, Каменоломки
Hemerocallis (Хемерокалис)
хемерокалис
Hamatocactus (Хаматокактус)
хаматокактус
Hymenocallis (Нилска лилия)
мембранно цвете, перуански нарцис, химанокалис, нилска лилия
Hyacinthoides hispanica (Испански зюмбюл)
испански зюмбюл, зюмбюл
Елитни ягоди се създават на квадратни лехи
В специални изолирани съоръжения се произвежда оздравен изходен посадъчен материал. От него чрез преразмножаване на открито се получават суперелитни растения.
Черешата
И в крехката беззащитност на малкото черешово дръвче, и в отрупаните с плод величествени череши в старите дворове има нещо, напомнящо безгрижните детски дни. За дървото с най-вкусните плодове - статия за всички, които имат професионален интерес към черешата или просто обичат да знаят много.
Накиснете семената, преди да засеете цвеклото
Салатното цвекло е сред културите, които се засяват в началото на пролетта. Семената му никнат при температура 6-8°С, но залагането им трябва да се направи в края на март - началото на април. При настъпване на ниска температура и задържането й дълго време, развитието се забавя. Не трябва и да се закъснява със сеитбата, защото при последвала висока температура салатното цвекло образува едри сочни листа, но дребни кореноплоди. За бързото и дружно поникване семената се накисват във вода, загрята до 23-25°С за 24 часа, като водата се сменя 2-3 пъти. Изваждат се и се разстилат върху парче плат. Разбъркват се 2-3 пъти, докато се появат малки кълнчета. Леко се просушават и се засяват във влажна почва.