Почвата за парниците трябва да е винаги влажна
Семената за производство на разсад за ранните зеленчуци се сеят през януари и февруари, когато почвата е мокра и негодна за приготвяне на парникова пръст. Затова тя трябва да се приготви още отсега.
Musquee de Provence - най-красивата френска тиква
Това е най-красивата френска тиква с плоска форма, гладка, дълбоко набраздена твърда кора. Тиквата е тъмнозелена на цвят, когато не е узряла и придобива охрена окраска, когато узрее. Вътрешността й е наситено оранжева, а вкусът - неповторим - с вкусови нюанси на мандарина и шам-фъстък. Може да се консумира варена, печена или под каквато се сетите форма. Не случайно е известна като „Джулия Робъртс" сред тиквите!