Рядката тиква Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа е тип тиква - тюрбан със зеленикава до сива на цвят кора. На италиански названието й е "морска тиква" заради изумрудения цвят на плода. Кората на тиквата е дебела и поради тази причина тиквата може да се съхранява до 6 месеца на хладно и сухо място.
Колко време расте разсадът
Много зеленчукови култури се отглеждат чрез предварително производство на разсад. Колко време обаче отнема от семената да се развият млади растения, готови за настаняване на постоянното им място. Значително голямата разлика в продължителността на отглеждане на разсада при посочените култури се дължи на биологичните особености на вида и типа на култивационните съоръжения.
Свещената смокиня
При представяне на смокинята много рядко се отбелязва една твърде важна съставка - млечният сок. Съдържат го всички части на растението. Той се използва се за лечение на някои лъчеви заболявания. Според изследвания на японски учени този сок задържа растежа на раковите клетки на кожата.