Алое
Алоето е добра защита от негативната енергия. Сред населението на Карибските острови и в цяла Латинска Америка алоето е най-предпочитаното лечебно растение. Едва ли има болест, която това растение не лекува. В Мексико, Колумбия и Венецуела то се нарича още „притежаващо святост и знание" и вярват, че ако принесете жертва на живеещата в него богиня и й се помолите, то тя ще дари хората със здраве, богатство и мир.
Ехмея
Това растение помага на хора, които крият своята нежност зад външна „бодливост". Всеки, който има чувството, че към тях е отправена някаква агресия и не може да покаже своята чувствителност, меките си страни, ехмеята ще помогне да получите покой и да не се боите да покажете своите чувства.
Аспарагус
Аспарагусът е енергиен вентилатор, което действие се увеличава в зависимост от вида и структурата на растението. Ако нещо е излязло от вашия контрол, ако нещо не се получава в работата ви, аспарагусът ще ви помогне. Той подхожда превъзходно за работните и учебни помещения.
Стайната ела - Арукария хетерофила
Енегрията на арукарията може да помогне да опознаете себе си. Както стайната ела се нуждае от пространство за равномерен растеж, така и на вас ви е нужно пространство и време за това, че да растете и духовно, и интелектуално.
Набавете си растения, които оздравяват въздуха
Удивително е, че за всеки от типовете химични замърсители съществуват съответстващи растения, които "попиват" със своята зеленина "леките" вредни елементи. Поставяйки такова растение редом с източника на замърсяване във вашето жилище вие може, ако не напълно да неутрализирате вредността му, то поне съществено да намалите концентрацията на вредните вещества.
Кайсия
Пресните кайсии имат високи хранителни и лечебни свойства. Много полезен е и кайсиевият нектар,в който витамините се запазват много добре. Този нектар е особено полезен за малки деца. Непълна чаша кайсиев сок или 4-5 кайсиеви плода задоволяват дневната нужда на човек от витамин А, който влияе благоприятно върху растежа и предотвратява болестните изменения на кожата и лигавиците.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...