Балкански кетчуп
Продукти: 10 кг домати, 1,5 ч. ч. захар, 1 пълна к. ч. сол, 1 непълна к. ч. оцет, 1 с. л. лимонена киселина, 1 с. л. смлян кимион, 1 ч. л. смлян черен пипер, 1 ч. л. чубрица, 1 ч. л. канела, 3 щипки риган, 3 щипки самардала, 3 щипки копър
Камби с карфиол и грозде
Продукти: 3-4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, грозде (бяло и червено), 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол.
Зрели краставици и червени чушки
Продукти: 2 кг краставици, 1 кг червени чушки „Капия", 1 с. л. синапено семе, 1 л оцет, съцветия от копър, босилек, суха чубрица, естрагон, захар и сол на вкус.
Китайски и японски градини
Китайският и японският стил в градинарството целят да пресъздадат естествения пейзаж на планините и реките. Гледните точки на двете градини са различни: китайската градина цели да бъде видяна отвътре и е място за прекарване на ежедневието, а японската градина, с малки изключения, цели да бъде разглеждана от вътрешността на къщата, нещо като съвременните диорами.
Кое е по-вкусно - тиквичката Ругоса Фрилана или цветовете й?
Тиквичката Ругоса Фрилана е доста грозна тиквичка, но е сред най-вкусните тиквички и всеки любител на тези плодове трябва непременно да ги опита. Тези тиквички се отглеждат в района на Венеция, Италия. Растението е доста жизнено и дава богата реколта.
Защо падат листата на калата?
Тъй като в стаята най-често се отглежда бялата кала, то тези правила са за нея. Почвата трябва да е тежка, но най-добре да е смес от градинска, хумус и торф в равни части. Не трябва да пресаждате растението често, веднъж на 5-6 години. Можете да не правите това, ако връхният слой на почвата в саксията редовно се обновява, заменя се с по-хранителен субстрат, тогава растението ще преживее на същото място дълго време.