Балкански кетчуп
Продукти: 10 кг домати, 1,5 ч. ч. захар, 1 пълна к. ч. сол, 1 непълна к. ч. оцет, 1 с. л. лимонена киселина, 1 с. л. смлян кимион, 1 ч. л. смлян черен пипер, 1 ч. л. чубрица, 1 ч. л. канела, 3 щипки риган, 3 щипки самардала, 3 щипки копър
Камби с карфиол и грозде
Продукти: 3-4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, грозде (бяло и червено), 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол.
Зрели краставици и червени чушки
Продукти: 2 кг краставици, 1 кг червени чушки „Капия", 1 с. л. синапено семе, 1 л оцет, съцветия от копър, босилек, суха чубрица, естрагон, захар и сол на вкус.
Офиката е винаги красива
Това е едно от най-очарователните дървета, които растат у нас. Познато е още като самодивско дърво и дърво на късмета. Може да се види в иглолистни и широколистни гори, по горски поляни и планински сипеи. Има го и в низините. Тази му приспособимост и високите му декоративни качества го правят желана украса в паркове и градини
Какви овошки да насадим
Есента и рано напролет се засаждат овощните растения. Есенното засаждане, което продължава до началото на зимата е за предпочитане. Това се отнася особено за по-ранно развиващите се видове - бадем, кайсия, праскова и джанка.
Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.