Начало › Още за ... › Рецепти › › Основни ястия

Статии | Основни ястия

Публикувани статии: 6
Показване статии: 6 - 6

Мусака от коприва
Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнина.  Към задушения лук се добавя нарязаната на едро коприва, а малко по-късно ориза, червения  пипер и ситно нарязания магданоз. След 2-3 минути заливаме с 3 чаени чаши кипяща...

Публикувани статии: 6
Показване статии: 6 - 6

Вижте още

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Четири начина за поддържане на почвата около овошките
Познати са различни начини за поддържане на почвата в овощните градини - черна угар, околостъблени обработки, затревяване, отглеждане на междуредови култури и др. Изборът на системата зависи от овощния вид и възрастта на дърветата, от възможностите за поливане, от теренните условия, почвените и климатичните особености на района.

Магията на тиквите
Тиквата е традиционно културно растение, което неизменно присъства на есенната и зимната трапеза. Подобно на други растения, които са обичайни за продукти в ежедневното меню на хората (бобено, грахово, просено зърно) и тиквата е вплетена в разнообразни митове и легенди, наситени с драматизъм и неочаквани преобразувания.

Календар на градинаря

Месец Септември: Важно през септември
През септември идва есента - и астрономическата, и метеорологическата. Астрономическата идва просто на секундата, по астрономическия си часовник, другата усещаме кога по-рано, кога по-късно, но винаги като предупреждение, че трябва да извадим по-дебели дрехи. И пак като предупреждение градината ни призовава да се справим  овреме с някои неща, преди да са ни попречили мъглите и есенните дъждове.

Прочети повече
Виж календара за годината