Пълнени праскови
Маслото се разбива с кристалната захар. Към разбитата смес се добавят смлените бадеми, настърганият шоколад и стафидите, които предварително са били натопени в рома. Разбъркваме добре получената плънка.
Лук с плънка от орехи
Необелените глави лук се опичат в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме лучената вътрешност на ситно и я смесваме със смлените орехови ядки.
Мусака от коприва
Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнина. Към задушения лук се добавя нарязаната на едро коприва, а малко по-късно ориза, червения пипер и ситно нарязания магданоз. След 2-3 минути заливаме с 3 чаени чаши кипяща...
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...
Драцената
Драцената е ефектно и не особено капризно растение. Най-вероятно няма да имате трудности с отглеждането й и тя ще ви радва дълги години, особено ако познавате нуждите й. За по-устойчиви се смятат растенията със зелени листа, драцените с тесни и твърди мечовидни листа изискват по-големи грижи
Поливайте зеленчуковите култури с престояла вода
С всеки изминат ден нуждата от вода при отглеждане на зеленчуците става все по-голяма, както за разсаждане, така и за поливане. Течащата вода ползвана от кладенци, градински помпи, потоци, барички е твърде студена за младите растения и неподходяща, защото предизвиква стрес и физиологични смущения, с което се забавя растежа и развитието им, а в някои случаи може тези смущения да предизвикат и гибел на по-чувствителните и топлолюбиви зеленчукови култури.
Градината Кенрокоен – перфектната японска градина
Една от трите най-красиви японски градини, основната атракция на град Кавазава, градината Кенрокоен е създадена от владетелите на клана Маеда между 1620 и 1840 години. Името й е свързано със шестте китайски признака на перфектната китайска градина, а именно: уединение, просторност, изобилие на вода, обширни изгледи, изкуственост и древност.