Внимателно хранене при диабет: Стратегии за наслаждаване на храната и контролиране на кръвната захар
Съзнателното хранене е холистичен подход, който ви позволява да се наслаждавате на храната си, докато управлявате диабета. Като включите тези стратегии в ежедневието си, можете да развиете по-здравословна връзка с храната, да подобрите контрола на кръвната захар и да подобрите цялостното си благосъстояние.
Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Вкусно като цвят от тиква
Ярко оранжевите цветова на тиквичките все още не се намират на нашия пазар, но ако сте си отгледали в градината, може да опитате този деликатес.
Ябълката – царицата на плодовете изисква съответно внимание
Ябълките трябва да се съхраняват правилно, за да могат по-дълго да присъстват на трапезата ни. В зависимост от сорта плодовете са качествени до 7 месеца след беритбата. При преждевременна беритба не доузряват нормално, силно се набръчкват и не развиват вкусовите си качества.
Картофите, които обичаме
Картофите са предпочитана от нас храна и са много взискателни към температурата и въздушния режим по време на съхранение. С това изискване трябва да се съобразим, ако сме произвели или закупили по-голямо количество клубени.
Топла завивка за хризантемите в студените нощи
Както едногодишните, така и многогодишните хризантеми в саксии издържат ниски нощни температури до - 2 - 3. Въпреки това много е важно през тъмната част от денонощието растенията да са покрити. Сутрин не бързайте да откривате цветето. Нека то да се затопли под своята "нощна шапка".
Дъждовните червеи се превръщат в заплаха
Дъждовните червеи принадлежат към групата на безгръбначните организми. Те са смятани за полезни, защото в направените от тях в почвата канали прониквали въздухът и водата, които способствали за обогатяване на хумусното й съдържание. Ето защо досега с тях не е водена борба.
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.