Начало › Още за ... › Рецепти

Статии | Рецепти

Публикувани статии: 48
Показване статии: 1 - 5

Внимателно хранене при диабет: Стратегии за наслаждаване на храната и контролиране на кръвната захар
Съзнателното хранене е холистичен подход, който ви позволява да се наслаждавате на храната си, докато управлявате диабета. Като включите тези стратегии в ежедневието си, можете да развиете по-здравословна връзка с храната, да подобрите контрола на кръвната захар и да подобрите цялостното си благосъстояние. 

Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес. 

Вкусно като цвят от тиква
Ярко оранжевите цветова на тиквичките все още не се намират на нашия пазар, но ако сте си отгледали в градината, може да опитате този деликатес.

Ябълката – царицата на плодовете изисква съответно внимание
Ябълките трябва да се съхраняват правилно, за да могат по-дълго да присъстват на трапезата ни. В зависимост от сорта плодовете са качествени до 7 месеца след беритбата. При преждевременна беритба не доузряват нормално, силно се набръчкват и не развиват вкусовите си качества.

Картофите, които обичаме
Картофите са предпочитана от нас храна и са много взискателни към температурата и въздушния режим по време на съхранение. С това изискване трябва да се съобразим, ако сме произвели или закупили по-голямо количество клубени.

Публикувани статии: 48
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Ароматни храсти мамят пчелите
В много от големите български дворове все още се отглеждат по няколко кошера пчели. Мястото, където са разположени може да бъде оградено с красиви растения, които да бъдат полезни и на дребните работнички, и на хората, които живеят наоколо.

В топъл парник зеленият лук е по-вкусен
Решите ли да отглеждате лук през зимните месеци - декември, януари, трябва да знаете, че за нормалното му развитие е необходима топлина. Това може да стане с биотопливо в полутопъл парник или тунел.

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Календар на градинаря

Месец Юни: Важно през юни
Термометрите в метеорологичните станции тръгват в надпревара да покажат, че става по горещо, сякаш ни предупреждават, че идва истинското лято. И наистина на 22 юни отбелязваме първия му ден - най-дългият от всичките триста шестдесет и пет. В приятните предчувствия за слънце, море и почивка не пренебрегваме обаче грижите за потъналата в зеленина и цветно разнообразие дворна градина. Има какво да се върши през юни и то много.

Прочети повече
Виж календара за годината