Съставки
3 белтъка;
50g пудра захар;
300g ягоди;
150 ml високо маслена сметана;
10 ml портокалов ликьор
Наин на приготвяне
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес.
Разбъркайте сметаната внимателно и към нея прибавете получената смес от разбитите белтъци и ягодовото пюре. С дървена лъжица бъркайта от горе надолу. Добавете ликьора.
Изсипете сместа в чаши и поставете в хладилника за една нощ.
Десертът се сервира студен с елегантна чаша бяло вино.
Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.
Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.
Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.
Коментари | Напиши коментар | Скрии коментарите