Начало › Още за ... › Рецепти › › Ягодово тирамису

Ягодово тирамису

31.05.2010 | Коментари (1)

Съставки:
4 яйца
8
супени лъжици захар
240 грама маскарпоне
30
- 40 бишкоти
3
чаши ягоди, изчистени и нарязани на филии

Начин на приготовление:

Отделете белтъците от жълтъците в две купи.  Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.

В друга купа разбийте белтъците на сняг, като добавите останалото количество захар (3 супени лъжици). Внимателно се добавя сместта с маскарпонето към разбитите белтъци.

Покрийте дъното на съда, където ще с приготви тирамисуто, с бишкоти и разпределете половината от получената смес върху тях. Добавете ред филирани ягоди и направете втори етаж от същите сладкишени слоеве (бишкоти, получена смес и филирани ягоди). Поставете сладкиша в хладилника в продължение на 3 часа преди да го сервирате.

 

31.05.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (1) | Добави коментар

Вижте още

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.