Начало › Стъпка по стъпка › Направи си сам › › Мексиканският стил

Мексиканският стил

05.06.2016 | Коментари (0)
Наслаждавайки се на първите дни на есента на собствената си тераса можете да се пренесете в Мексико. Чувството на безгрижна почивка в далечната страна можете да усетите и под палма с перести листа. сред тях има такива, които могат да се отглеждат спокойно в саксия или кашпа, като например ниският хамеропс (Chamaerops humilis). Той понася студове до минус 10 градуса и тази палма без притеснения можете да оставите на терасата и през октомври. През зимата обаче тази зелена ценност трябва да се пренесе в светло незмръзващо помещение, например в зимната градина.

Мексиканският стил е немислим без кактуси. Те едновременно са елегантни и лесни за отглеждане. Ако ги засадите във водопропусклива почва, то за доброто им развитие ще е нужно само от време на време да им устройвате душ с дъждовна вода.

Декоративният пипер също е участник в мексиканската композиция. Компактните едногодишни сортове много добре растат в саксии. Слънчевожълтите, червените и оранжевите плодове на това растение се асоциират с колоритната Южна Америка.

Остава само да добавите само едно уютно одеало, плетени мебели и разноцветни възглавници, и разтоварващата атмосфера е създадена!

Аксесоарите са важни

Свещта, украсена с малки чушки от пипера чили и кактуса цереус (Cereus), поставен в кашпа, ще допълнят "огнената" мексиканска вълна.

За любителите на чилито

Лютивите чушки чили са нужни на тези, които с удоволствие хапват люто. Този пипер, известен като чили (Capsicum) има дълги червени плодове, които в същото време са и много декоративни.

Слънчева фиеста (снимка)

Ешеверията, розовите и оранжевите дълги салфетки във вид на пътечка, разноцветната посуда - това са атрибутите, които са ви нужни при сервирането на открито в мексикански стил.

05.06.2016, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Барбекю
Че приготвянето на месо върху горещи въглени е било използвано още от дълбока древност, спор няма. Когато пристига на Карибите в края на ХV век, Колумб открива, че местното племе приготвя уловената риба и дивечовото месо, като ги поставя върху специално изработена дървена поставка над огъня.

Барбекю
Че приготвянето на месо върху горещи въглени е било използвано още от дълбока древност, спор няма. Когато пристига на Карибите в края на ХV век, Колумб открива, че местното племе приготвя уловената риба и дивечовото месо, като ги поставя върху специално изработена дървена поставка над огъня.

Зазимете декоративната градина
Снегът и студът през зимата могат да повредят дърветата, храстите и декоративните тревни площи.Особено това става при необичайно студена зима. Новозасадените растителни видове ще имат нужда от някаква зимна защита. Необходимо е през ноември да се направи следното: