През април, след като се стопи снегът и малко изсъхнат почвата и растителните остатъци, градинарите започват почистването на градината - събират опадалите листа, изрязват сухите стебла, клонки и като правило ги изгарят. А това е съвършено напразно. От тези раститилни остатъци можете да си приготвите компост, което е отличен органичен подобрител.
Твърдите и дебели клони се начупват и се слагат най-отдолу на ямата или сандъка, в който ще правите компоста, а след това на слоеве се поставят отпадъците, окосена трева, животински отпадъци, птичи тор, кухненски остатъци. Не трябва да слагате в компоста остатъци от болни растения, каменни въглища, кости, картон, почва. Корените и семената, котешките и кучешките фекалии и листата на дърветата изискват за изгниването си по-дълго време и висока температура и затова е по-добре да ги събирате на друго място. Отгоре трябва да покриете съда с капак или найлон и да поливате при прекалено сухо време, за да е постоянно влажна компостната маса. Към края на сезона или на следващата година вие ще имате добър материал да подхранване и мулчиране на растенията.
Барбекю
Че приготвянето на месо върху горещи въглени е било използвано още от дълбока древност, спор няма. Когато пристига на Карибите в края на ХV век, Колумб открива, че местното племе приготвя уловената риба и дивечовото месо, като ги поставя върху специално изработена дървена поставка над огъня.
Барбекю
Че приготвянето на месо върху горещи въглени е било използвано още от дълбока древност, спор няма. Когато пристига на Карибите в края на ХV век, Колумб открива, че местното племе приготвя уловената риба и дивечовото месо, като ги поставя върху специално изработена дървена поставка над огъня.
Зазимете декоративната градина
Снегът и студът през зимата могат да повредят дърветата, храстите и декоративните тревни площи.Особено това става при необичайно студена зима. Новозасадените растителни видове ще имат нужда от някаква зимна защита. Необходимо е през ноември да се направи следното:
Коментари | Напиши коментар | Скрии коментарите