Начало › Растения › Отглеждане › Торене › › Как се прави шербет?

Как се прави шербет?

17.11.2010 | Коментари (0)
В периода на плододаване зеченчуковите култури се нуждаят от повече хранителни вещества. Много удачна форма на подхранване е редуването на минералното с органично хранене на растенията. Шербетуването е изключително ефикасен начин за подхранване по време на вегетацията им.

Шербет може да се приготви както от угнил, така и от пресен оборски тор. Най- подходящ за целта е птичият тор.

В подходящ съд (да не е метален) се поставя оборският тор, като се напълва половината от обема на съда. Допълва се с вода. Ако се използва угнил тор, шербета може да се ползва на следващия ден. Когато се използва пресен тор, необходимо е в продължение на 7- 8 дни ежедневно по няколко пъти да се разбърква. Преди използване шербета се разрежда- на 1 част шербет се слагат 10 части вода. С така получения разтвор се поливат растенията.

17.11.2010, Вестник за градината

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още