Ќачало Ы –астени€ Ы ≈нциклопеди€

–астени€ | –Ш (0)

¬иж всички »

ќбщо растени€: 0
ѕоказване растени€: 1 - 0
ќбщо растени€: 0
ѕоказване растени€: 1 - 0

¬ижте още

Ѕактерийно ув€хване и бактерийно струп€сване по домати
Ќападнатите растени€ от бактерийното ув€хване имат първоначално жълтеникав вид. —лед това растени€та бързо ув€хват и загиват. ѕри напречен пререз на стъблото се вижда, че провод€щата система е потъмн€ла. ќт повредените тъкани при натиск изтича мътен бактериален сок.

ћушкатата презимуват със старите си УодеждиФ Ц –езитба се извършва преди отново да се изнесат навън
ѕодр€зване на мушкатата се прави едва след като презимуват, в началото на пролетта (март), при подготовката на растени€та за изнас€нето им отново навън. “огава на старите растени€ се прави силна резитба, като на вс€ко здраво стъбло се остав€т не повече от 2 до 5 пъпки (в основата на вс€ка листна дръжка се образува нова пъпка) и така се получават гъсти и обилно цъфт€щи екземпл€ри.

 ак се прави шербет?
¬ периода на плододаване зеченчуковите култури се нужда€т от повече хранителни вещества. ћного удачна форма на подхранване е редуването на минералното с органично хранене на растени€та. Ўербетуването е изключително ефикасен начин за подхранване по време на вегетаци€та им.

“ърсене в растени€

  • »ме:


     атегори€


     

 алендар на градинар€

ћесец ћарт: ¬ажно през март
ћного храсти губ€т декоративността си, ако с времето не полагате нужните за т€х грижи. ћожете да ги спасите само с радикална резитба. Ќеслучайно се нарича подмлад€ваща.

пњљпњљпњљпњљпњљпњљпњљ пњљпњљпњљпњљпњљпњљ
¬иж календара за годината