Начало › Още за ... › Рецепти › › Питиета

Статии | Питиета

Публикувани статии: 3
Показване статии: 1 - 3

Наравете си ябълково вино
Алкохолният градус на ябълковите вина варира от 10 до 11%. Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Най-подходящи за тази цел са всички видове Ренети, Златна пармена, Зимна бананова и др.

Лимончело – лятно питие, омайващо ни с атмосферата на Адриатика (Неаполския залив, Соренто и остров Капри)
Нужни продукти:

Вино от боровинки
Те са вкусни и полезни не само като десерт. Ценителите могат да превърнат престоялите плодове в прекрасна напитка. Приготвянето на вино от боровинки не е трудна работа. Трябва обаче да се има предвид, че боровинките съдържат и бензоена киселина, която забавя алкохолната ферментация.

Публикувани статии: 3
Показване статии: 1 - 3

Вижте още

Берете гроздето след росата
Гроздето на всяка лоза не узрява едновременно и затова всеки сорт се бере по 2-3 пъти. Качеството на плодовете се запазва, когато гроздоберът започне сутрин рано, след като се вдигне росата. Не се работи и на обяд в горещите часове, продължава се при захлаждане на времето. След дъжд трябва да се изчака 1-2 денонощия.

Компостирането - или как да произведем висококачествена тор от градински и домакински отпадъци
Не беше толкова отдавна, когато се считаше, че компостирането е дейност, характерна изключително и само за професионалните производители на смески за декоративна растителност и зеленчуци. Тогава едва ли някой се е замислял, че от ежедневните отпадъци от домакинството и градината може да се произведе висококачествена хранителна добавка за любимите ни растения.

Празът расте от март
Празът се появява на масата в кухнята късно наесен, но той се отглежда чрез разсад и семената за неговото производството се засяват в средата на март. Сеитбата се извършва върху студени лехи, широки 1-1,2 м. Семената се засяват разпръснато, но по-качествен разсад се получава когато е на редове, 5 см ред от ред.

Календар на градинаря

Месец Април: Важно през април
През март пролетта се пробужда, а през април се събужда. Събужда се и започва да се гизди в новата си цветна премяна. Живакът на термометъра са устремява нагоре, а подир него разцъфват иглики, нарциси, зюмбюли, бадеми, праскови, череши, ябълки, круши... Разхубавява се природата, разхубавява се и градината. А за да е такава, каквато я искаме, трябва да й се помогне. Не че е много работата в нея, но колкото и да е, по-важното да е свършена навреме. Нищо не търпи отлагане.

Прочети повече
Виж календара за годината