Начало › Още за ... › Рецепти › › Основни ястия

Статии | Основни ястия

Публикувани статии: 6
Показване статии: 1 - 5

Прочутите гночи, приготвени от тиквата Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа се разрязва на четвъртини, семената се отстраняват от вътрешността й.  Поръсва се с олио/зехтин и се пече във фурната докато омекне (около 45 - 60 минути). Заедно с нарязаната тиква във фурната се опичат и картофите до омекване.

Сьомга с моркови
400 грама филе от сьомга; 400 грама моркови; 1 глава лук; 2 домата; копър, черен пипер и сол на вкус

Скумрия със зеленчуци
600-700 грама филе от скумрия; 1 глава лук; 2-3 скилидки чесън; 1 ½ кафеена чаша бяло вино; 600 грама пресни картофи; 2-3 домата; 1-2 зелени пиперки; 1 краставица; половин чаена чаша олио; бучка краве масло; сок от 1 лимон; черен пипер, магданоз, копър, сол на вкус

Задушен шаран с гъби
1 шаран около 1 кг; 250 грама гъби;1 супена лъжица стафиди; 1 глава лук; 1 чаена чаша бяло вино; 1-2 твъдо сварени яйца; 1 лимон; 10-15 маслини; 100 грама краве масло; черен пипер и сол на вкус

Пържоли от шаран с гъби
1 кг. шаран;3 супени лъжици лимонов сок;2 чаени лъжици черен пипер; 1 чаена чаша галета;1 глава лук;150 - 200 грама гъби;15 - 20 маслини; олио и сол на вкус

Публикувани статии: 6
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Що е то Paulownia / Пауловния и има ли почва у нас ?
Въведение

Гроздобер
От момента на прибиране на гроздето много зависи качеството на виното. Затова е задължително дни преди започване на гроздобера да се проверява натрупването на захарите. Вземат се средни проби на всеки 5-6 дни от отделни части на лозето, от различни главини и височина.

Рядката тиква Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа е тип тиква - тюрбан  със зеленикава до сива на цвят кора. На италиански названието  й е "морска тиква" заради изумрудения цвят на плода. Кората на тиквата е дебела и поради тази причина тиквата може да се съхранява до 6 месеца на хладно и сухо място.

Календар на градинаря

Месец Септември: Важно през септември
През септември идва есента - и астрономическата, и метеорологическата. Астрономическата идва просто на секундата, по астрономическия си часовник, другата усещаме кога по-рано, кога по-късно, но винаги като предупреждение, че трябва да извадим по-дебели дрехи. И пак като предупреждение градината ни призовава да се справим  овреме с някои неща, преди да са ни попречили мъглите и есенните дъждове.

Прочети повече
Виж календара за годината