Начало › Още за ... › Рецепти › › Предястия

Статии | Предястия

Публикувани статии: 1
Показване статии: 1 - 1

Лук с плънка от орехи
Необелените глави лук се опичат в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме лучената вътрешност на ситно и я смесваме със смлените орехови ядки.

Публикувани статии: 1
Показване статии: 1 - 1

Вижте още

Как да съхраним тиквите
Тиквите на пръв поглед тиквите да изглеждат здрави, но за да ги запазите за по-дълго време, трябва да ги съхраните при подходящи условия. При по-висока температура те бързо омекват и се скапват, а при по-ниска могат да замръзнат и развалят.

Обеззаразете семената
Преди да пристъпите към засяване на семената на домати, пипер и патладжан в парниците почвата трябва да се обеззарази, за да се предотврати сечене на разсада. Може да ползвате 5-6 л на кв.м  2% разтвор на формалин или 250 г на кв.м фузаклин. Торо-почвената смеска може да подготвите като в 1 куб.м от нея сложите 3 кг триходермин НГ и размесите добре, а след това насипете обеззаразената почва върху заредения парник с биотопливо.

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Календар на градинаря

Месец Септември: Важно през септември
През септември идва есента - и астрономическата, и метеорологическата. Астрономическата идва просто на секундата, по астрономическия си часовник, другата усещаме кога по-рано, кога по-късно, но винаги като предупреждение, че трябва да извадим по-дебели дрехи. И пак като предупреждение градината ни призовава да се справим  овреме с някои неща, преди да са ни попречили мъглите и есенните дъждове.

Прочети повече
Виж календара за годината