Начало › Още за ... › Рецепти

Статии | Рецепти

Публикувани статии: 47
Показване статии: 21 - 25

Лимоните стоят в хладилник до 6 месеца
Лимоните и портокалите ще се съхранят свежи, ако ги намажете с растително масло, поставите ги в целофанов плик и ги държите в прохладно място. Можете да съхраните лимоните по следния начин.

Пригответе си стафиди
Подходящи за производство на стафиди са безсеменните сортове грозде Кондарев 6, Русенско без семе, Русалка, Тракийска перла, Кралски рубин, Славянка, Гигант, Коринтско черно, Безсеменен хибрид 23-4, Безсеменен хибрид VІ-4, Безсеменен хибрид V-6, Киш-миш и др.

Шарлота с малини и къпини
Сваряваме млякото с ванилията. Смесваме захарта, брашното, смлените бадемови ядки, цялото яйце и жълтъка, и постепенно сипваме горещото мляко.  Слагаме на огъня да заври, като непрекъснато бъркаме, отстраняваме и...

Пълнени праскови
Маслото се разбива с кристалната захар. Към разбитата смес се добавят смлените бадеми, настърганият шоколад и стафидите, които предварително са били натопени в рома. Разбъркваме добре получената плънка.

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Публикувани статии: 47
Показване статии: 21 - 25

Вижте още

Няколко правила за пресаждане на растения
Няколко основни правила за успешно пресаждане на цветя/растения, които е необходимо да се спазват, ако искама да имаме успех в оглеждането на цветята и да се радваме на нашите любимци по-дълго време.

Размножете си пащърнака
Пащърнакът е двугодишен кореноплоден зеленчук. През първата година образува кореноплод, а през втората цветоноси и дава семена. Той не е традиционна култура у нас, но кореноплодите му имат типичен вкус и приятен аромат, като се използват за приготвяне на супи, варено месо, в туршии, а за консервната индустрия е подходяща подправка за месни и рибни консерви.

Как се прави шербет?
В периода на плододаване зеченчуковите култури се нуждаят от повече хранителни вещества. Много удачна форма на подхранване е редуването на минералното с органично хранене на растенията. Шербетуването е изключително ефикасен начин за подхранване по време на вегетацията им.

Календар на градинаря

Месец Юли: Важно през юли
Юли е най-горещият месец. И най-слънчевият. Валежите са все по-редки, но вали ли, вали, както се казва, интензивно. Цъфтят всевъзможни цветя, зреят плодове, зеленчуци. Време е за летни удоволствия. В дългите юлски дни има време и за почивка и удоволствия, и за работа в градината, за да е все така пищна и плодовита.

Прочети повече
Виж календара за годината