Начало › Още за ... › Рецепти › › Съхранение › › Как да съхраним тиквите

Как да съхраним тиквите

25.10.2014 | Коментари (0)

 Тиквите на пръв поглед тиквите да изглеждат здрави, но за да ги запазите за по-дълго време, трябва да ги съхраните при подходящи условия. При по-висока температура те бързо омекват и се скапват, а при по-ниска могат да замръзнат и развалят.

Изберете зрели, здрави тикви, без механични повреди и натъртвания. Поставете ги в избени помещения, наредени без да се допират една с друга върху суха слама, скари, етажерки. Температурата на съхранение следва да бъде 10-12ºС, а  относителната влажност – 65-70%. Периодично ги преглеждайте подредените дебелани. Забележите ли по някои от тях загнивания или други повреди, веднага ги отстранявайте и своевременно оползотворявайте. Ако спазвате тази технология, ще имате здрави тикви до края на януари.

25.10.2014, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.